COOKIE- OCH INTEGRITETSPOLICY

När du besöker dynamostol.dk samlar vi in information om alla besök på hemsidan. Denna information använder vi för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av de olika modulerna på dynamostol.dk och stödja vår marknadsföring.

Här kan du läsa om den information vi samlar in, hur vi behandlar informationen, vad vi använder den till, vem som har tillgång till uppgifterna och hur du kontaktar oss gällande vårt cookie- och integritetspolicy. Insamlingen av personuppgifter på dynamostol.dk sker inom ramen för befintlig lagstiftning och EU:s dataskyddsförordning (GDPR).

dynamostol.dk registrerar automatiskt IP-adress samt data om dina rörelser mellan olika sidor och tjänster på webbsidan. Om du loggar in eller anmäler dig till vårt nyhetsbrev registrerar vi även detta, så att vi kan göra det enklare för dig nästa gång.

I samband med detta använder vi olika analysverktyg, till exempel Google Analytics, som hjälper oss samla in statistik om användningen av dynamostol.dk för att göra upplevelsen bättre för dig.

dynamostol.dk samlar in information om användare från fem källor:

§ Från cookies när du besöker våra webbplatser, till exempel IP-adress, land, visade sidor, visade kategorier, visade märken, interaktion/klick och sökningar.

§ Från köp, till exempel demografiska data, e-postadress, betalningsinformation, moduler, orderbelopp, rabattnivå, märken och frekvens. Häribland ingår utskick av transaktions-e-postmeddelande, till exempel orderbekräftelse, sändningsbekräftelse och återbetalningsbekräftelse.

§ Från användarbeteende och -engagemang i den skickade kommunikationen (e-post, SMS, direct mail eller telefon), till exempel öppningshastighet, klickhastighet och tid som ägnas åt att läsa epostmeddelanden, avsändardomän och typ av e-postklient.

§ Från användare som lämnar upplysningar om sig själva (till exempel när en favoritprodukt läggs till eller information gällande kundprofilen).

§ Från kreditvärdering från tredjepartsvärderingsföretag.

Syftet med insamlingen av denna information omfattar olika områden:

§ Förpliktelser. För att uppfylla våra förpliktelser till dig som kund eller användare av vår tjänst – till exempel köp, fakturering eller kundservice.

§ Kundservice. För att kunna utföra kundservice via e-post, chat eller telefon. Besvara frågor gällande kundens order eller tidigare order, korrigera fel och vägleda kunden.

§ Marknadsföring. Att visa inspiration, produkterbjudanden/tjänster och personliga rekommendationer via webb, e-post, SMS, direct mail, telefon och via tredjepartsmarknadsföring.

§ Kundupplevelse. För att förbättra kundupplevelsen genom interaktion med Dynamostol, som till exempel personlig anpassning av din upplevelse på dynamostol.dk, utveckling av nya funktioner, tjänster och produkter. Detta omfattar även att administrera, skydda, driva och underhålla våra webbplatser, systemadministration och säkerhet samt ge samtycke till aggregerad statistik om användning av webbplatsen, köp samt till att förbättra förståelsen av våra kunders preferenser. § Bedrägeri och risk. För att förhindra bedrägeri och utföra riskbedömningar. § Lagstiftning. För att följa gällande lagstiftning.

Profilering
Dynamostol skapar individuella kundprofiler baserat på insamlade data om dig tvärsöver alla datakällor/ kategorier, till exempel surfningsbeteende tillsammans med dina köp och den information du har lämnat (till exempel favoritprodukter). Vi kombinerar och analyserar dessa data med syftet att förbättra din upplevelse på dynamostol.dk och för att skräddarsy personliga erbjudanden och tjänster samt definiera kommunikationsfrekvensen.

Tidsperiod för datalagring
Vi sparar dina personuppgifter under den period som är nödvändig för att uppfylla de syften som beskrivs i våra Försäljnings- och leveransvillkor, såvida inte en längre lagringsperiod krävs eller tillåts enligt lagstiftningen av juridiska, skattemässiga eller regulatoriska orsaker eller andra lagenliga verksamhetssyften.

Syfte – tidsperiod

Marknadsföringssyfte för dynamostol.dk

3 år efter din senaste aktivitet, till exempel köp, kommunikationsaktivitet eller besök på våra webbplatser. Om du har gett din tillåtelse till marknadsföring (e-post, SMS, telefon m.m.), och så länge vi har din tillåtelse. Orderhistorik samt förpliktelser för uppfyllande av order på dynamostol.dk 7 år eller så länge vi är förpliktade till detta för att följa nödvändiga juridiska krav.

Kundservice för dynamostol.dk
3 år eller så länge vi är förpliktade till detta för att följa nödvändiga juridiska krav.

Kundupplevelse för dynamostol.dk
3 år efter din senaste aktivitet, till exempel köp, kommunikationsaktivitet eller besök på våra webbplatser. Om du har gett din tillåtelse till marknadsföring (e-post, SMS, telefon m.m.), och så länge vi har din tillåtelse.

Bedrägeri och riskbedömning för dynamostol.dk
3 år eller så länge vi är förpliktade till detta för att följa nödvändiga juridiska krav.

Följa lagstiftning för dynamostol.dk
Så länge vi är förpliktade till detta för att följa nödvändiga juridiska krav.

Vad är en cookie?
När du besöker dynamostol.dk lagras cookies på din dator. En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att webbplatsen ska kunna känna igen din dator vid återkommande besök. Det finns inga känsliga personuppgifter dolda i våra cookies.

I stort sett alla webbplatser använder cookies. De ligger på din egen dator som en hjälp för dig själv och hjälper till att analysera hur hemsidan används för att användarupplevelsen ska kunna förbättras. I flera fall kan cookies vara nödvändiga för att kunna leverera en bestämd service på hemsidan.

Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver, och innehåller bland annat information om användarinställningar, login och hur hemsidan används.

Vad används cookies till på dynamostol.dk?

Användning av webbplatsen
När du besöker dynamostol.dk samlar vi in information om alla besök på vår webbplats. Vi använder denna information för att förbättra din användarupplevelse, utvärdera användningen av de individuella modulerna på dynamostol.dk och för att stödja vår marknadsföring.

Analysverktyg
Vi använder olika analysverktyg, till exempel Google Analytics, som hjälper oss samla in statistik om användningen av dynamostol.dk för att ge dig en bättre upplevelse.

För att fastställa vilka som besöker våra webbplatser använder vi cookies för att ta fram demografisk och användarrelaterad statistik. På så sätt får vi möjlighet att anpassa och upprätta innehåll och tjänster som överensstämmer med dina och övriga användares intressen och önskemål. Nedan kan du se de syften som cookies används till på dynamostol.dk

Tredjepartscookies
dynamostol.dk använder en rad tredjepartstjänster på våra sidor. Dessa tjänster kräver ibland även cookies. Du kan välja att avvisa tredjepartscookies i din webbläsare genom att klicka på denna länk: https://www.youronlinechoices.com/den/dine-valg.

Bland annat används tredjepartscookies för att ta fram statistik över dina besök på dynamostol.dk och då använder vi cookien för att till exempel ta reda på vilka sidor du besöker och hur länge du stannar kvar på dem. Här använder vi systemet Google Analytics som levereras av Google.

Du kan välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Marknadsföring/retargeting
dynamostol.dk samarbetar även med företag för att förbättra vår onlineannonsering för att säkerställa att du endast visas relevanta annonser. I samband med detta använder vi följande leverantörer:

Facebook, DoubleClick, Criteo, Sociomantic, Adform, Youtube, Instagram och Google. Om du inte vill se den här typen av annonser kan du ta bort din cookie här.

dynamostol.dk innehåller tredjepartskomponenter som till exempel ”Facebook – rekommendera”, ”Facebook – gilla” eller ”Google+”. Dessa tredjepartskomponenter fungerar så att innehavaren av tredjepartskomponenten, exempelvis Facebook eller Google, tar emot tekniska data om din webbläsare, IP-adress och vilka sidor du besöker på dynamostol.dk och motsvarande webbplatser. Den behandling som innehavaren av tredjepartskomponenten utför, ligger utanför vår kontroll och är uteslutande ett förhållande mellan dig och innehavaren av tredjepartskomponenten. dynamostol.dk använder dessa komponenter till att länka direkt till våra sociala medier-sidor och därmed säkerställa en enkel navigering för dig som kund.

Funktionalitet
På dynamostol.dk sätts en rad tekniska cookies som är nödvändiga för att hantera funktionaliteten på flera ställen på dynamostol.dk. Det handlar cookies som sparas när du loggar in på dynamostol.dk. Härutöver sparas cookies för att hålla ordning på innehållet i din varukorg, dina favoriter m.m.

Hur undviker jag cookies?
Om du inte vill ta emot cookies kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga cookies från din dator eller bli förvarnad innan cookies sparas på din dator.

Vi rekommenderar att du läser igenom hela vår cookiepolicy noggrant innan du bestämmer dig för att göra ändringar i dina cookieinställningar på datorn samt även läser om cookies på andra webbplatser. En ändring av cookieinställningar kan medföra en försämrad användarupplevelse när du besöker våra och andra webbsidor.

Du ska vara medveten om att om du inte accepterar cookies så kan det leda till att funktioner på dynamostol.dk inte fungerar som de ska.

Firefox
För att radera cookies ska du gå in på Funktioner -> Inställningar -> Sekretess & säkerhet -> ta bort individuella cookies eller rensa din historik. För att blockera cookies ska du gå in på Funktioner -> Inställningar -> Sekretess & säkerhet -> i rullmenyn under historik välj ”använda anpassade inställningar för historik” -> bocka för rutan ”Använd alltid privat webbläsningsläge” och avbocka rutan ”Acceptera cookies från webbplatser”.

Internet Explorer
För att radera cookies ska du gå in på Funktioner -> Internetalternativ -> Fliken Allmänt -> Klicka på knappen Ta bort -> Cookies-> Ta bort. För att blockera cookies ska du gå in på Funktioner -> Internetalternativ -> Sekretess -> Dra upp skjutreglaget till toppen. Då blockerar du alla cookies. -> Klicka på OK.

Google Chrome
För att radera cookies ska du klicka på verktygsknappen -> Verktyg -> Radera webbplatsdata -> Radera cookies och all webbplatsdata -> Rensa webbhistorik.

För att blockera cookies ska du klicka på verktygsknappen -> Inställningar -> Visa avancerade inställningar -> Innehållsinställningar -> Klicka på ”Blockera alltid webbplatser från att spara data” och bocka för ruta ”Blockera tredjepartscookies och webbplatsdata” -> OK

Safari
För att radera cookies ska du klicka på verktygsknappen -> Inställningar -> Integritet -> Klicka på knappen

”Visa cookies”. Här kan du antingen radera cookies från en enskild domän eller radera alla cookies. För att blockera cookies ska du klicka på verktygsknappen -> Inställningar -> Integritet -> Under ”Acceptera cookies” ska du välja ”aldrig”.

Kontakt ang. personuppgifter
Om du vill få tillgång till de uppgifter som är registrerade om dig hos oss, ska du kontakta kundservice per e-post till:

info@dynamostol.dk. Om det har registrerats felaktiga uppgifter eller om du har andra invändningar, kan du ta kontakt via samma e-postadress. Du har möjlighet att få inblick i vilken information som finns registrerad om dig och du kan invända mot en registrering i enlighet med personuppgiftslagen.

Som kund har du rätt att få tillgång till dina insamlade datakategorier (artikel 15, 16 och 17), och du kan invända mot registreringen i enlighet med relevanta regler i EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Vid relevant förfrågan kommer vi att uppdatera, ändra eller radera personuppgifter som vi kontrollerar, med förbehåll för ev. överträdelse av lagstiftning.

Vi kan avslå begäran som utan grund upprepas, kräver orimligt stora tekniska insatser (till exempel utveckling av nytt system eller i väsentlig grad ändring av befintliga processer), påverkar andra enskilda personers personuppgifter eller begäran som är extremt opraktisk (till exempel information från backupsystem). Alla förfrågningar gällande detta ska riktas direkt till kundservice via epostadresseninfo@ dynamostol.dk

Skydd av personuppgifter

Enligt lagstiftningen ska dina personuppgifter förvaras på ett säkert och konfidentiellt sätt. Vi sparar dina

personuppgifter på servrar med hög säkerhet, som är placerade i kontrollerade anläggningar, och våra säkerhetsåtgärder kontrolleras löpande för att avgöra om våra användaruppgifter hanteras korrekt, samtidigt som vi ständigt tar hänsyn till dina rättigheter som användare. Vi kan dock inte garantera 100 procent säkerhet vid dataöverföring via Internet. Det innebär att det kan finnas en risk för att andra obehöriga personer tilltvingar sig tillgång till uppgifter när data skickas och sparas elektroniskt. Du uppger alltså dina personuppgifter på eget ansvar.

Personuppgifter raderas eller anonymiseras löpande allt efter som det syfte till vilka de insamlades, avslutas.

Internets snabba utveckling innebär att det kan bli nödvändigt med ändringar i vår behandling av personuppgifter. Vi förbehåller oss därför rätten att uppdatera och ändra gällande riktlinjer för behandling av personuppgifter. Om det blir aktuellt korrigerar vi självfallet datumet för ”senast uppdaterat” längst ner på sidan. Vid väsentliga ändringar ger vi dig besked i form av ett synligt meddelande på våra webbplatser. Du har möjlighet att inlämna klagomål gällande behandlingen av uppgifter och data som rör dig. Klagomål inges till danska Datatilsynet.

Du kan kontakta Dynamostol ApS via:
E-post: info@dynamostol.dk
Per telefon: +45 4675 0970
Eller per brev till:
Dynamostol ApS
Industrivej 38E
DK-4000 Roskilde

KLAGOPROCESS
Om du vill klaga på ditt köp ska du e-posta till info@dynamostol.dk eller ringa på telefon +45 4675 0970. Om det inte går att få fram en tillfredsställande lösning, kan du, om villkoren härför är uppfyllda, inge ett klagomål till danska Forbrugerklagenævnet. EU-kommissionens klagomålsportal online kan även

användas för att inge ett klagomål. Det är särskilt relevant om du bor i ett annat EU-land än Danmark. Klagomål inges här.. När du inger ett klagomål ska du ange vår e-postadress info@dynamostol.dk

INSPIRATION & SÄRSKILDA ERBJUDANDEN