Ergonomisk Kontorsstol

Kvinna som sitter på en InCharge Office-kontorsstol, sitsen är klädd i ljusgrå Hallingdalsull från Kvadrat. Hon sitter på ett kontor och arbetar på sin IMac.

Den perfekta
kontorsstol

till dig som har valt ett hälsosamt liv

Fördelarna med att sitta på en Dynamostol

  • Du undviker spänningar i nacke och axlar
  • Din ryggrad upprätthåller S-formen
  • Sitsen ger optimalt stöd och sittläge
  • Du får en naturlig balans i kroppen
  • Du har fri rörelse i ryggen, armarna och benen
  • Ditt blod kan flöda fritt runt kroppen
Har du en önskan om att sitta frisk och aktiv?

Det bästa du kan göra för dig själv och dina kollegor är att skapa en bra arbetsmiljö med några bra och hälsosamma värderingar som ger mer energi och glädje på kontoret.

I kan prova kontorsstolar och uppleva ett nytt och bättre sätt att sitta. Stolarna är enkla och eleganta och superenkla att justera.

Utöver det kommer I att uppleva följande:

  • Stolen ger en hälsosam och varierad sittställning för stillasittande arbete.
  • Det är superlätt att manövrera runt på kontoret, då hjulen går som en dröm - det är lätt att rulla över till en kollega om du har ett möte.
  • Stolen tar väldigt lite plats, och är därför idealisk för kontoret, eftersom de kan placeras under bordet när de inte används.

Extrafunktioner som du kan välja till din kontorsstol

Kontorsstolar med flexfunktion

Flex är en helt unik, flexibel sits som kan lutas 11 grader i alla riktningar. Därmed kan stolen stötta dig i extrema arbetsställningar. Samtidigt får du en naturligt aktiv sittställning som stärker din kärnmuskulatur och balans.

Kontorsstolar med flexfunktion
Ergonomiska standardkontorsstolar

Det är nog fel att kalla våra stolar för vanliga kontorsstolar, för det är de absolut inte. Alla våra stolar är designade för att ge dig den bästa ergonomiska sittställningen. De är enkla och funktionella och superenkla att sätta upp. Det finns ett handtag som används för att höja och sänka stolen, och du behöver verkligen inget annat. Sitsens form ger dig en helt naturlig känsla av att sitta i balans.

Ergonomiska standardkontorsstolar
Kontorsstolar med greppbåge

Greppbåge är inte ett ryggstöd, utan ett vackert handtag som omringar sitsen och gör det enkelt att flytta på stolen. Den kan även används till att styra sitsens riktning när du sätter dig på stolen.

Kontorsstolar med greppbåge
Svartlackerade kontorsstolar

Om svart passar din inredning bättre kan vi erbjuda InCharge Office i en svartlackad version.

Svartlackerade kontorsstolar

Vi har tre grundmodeller av ergonomiska kontorsstolar som du kan välja mellan.

Du kan välja mellan tre olika modeller till din arbetsplats i hemmet: InCharge, ReForm och Classic. Gemensamt för stolarna är den grundläggande filosofin om att din kropp ska ha möjlighet att röra på sig medan du sitter ned. Vid stillasittande arbete går din kropp i stå och därmed faktiskt även din hjärna. Därför är det viktigt att du har möjlighet att sitta dynamiskt och röra på dig för att din arbetsdag i på kontoret ska bli optimal. 

Nedan kan du läsa lite om de olika stolarna. Du är alltid välkommen att ringa oss på +45 4675 0970 eller skriva till oss på info@dynamostol.dk om du har några frågor angående vilken höjd som passar dig eller vilket överdrag du kan välja mellan. Eller så kanske du vill höra om hur det fungerar med 'Prova en stol gratis'.

InCharge till kontor

InCharge formgavs av Nanna Ditzel år 1998 och är en revolution inom ergonomiska kontorsstolar. InCharge utgår från människans anatomi och är utformad för att du ska ha kontroll över din arbetssituation. Vi har fokuserat på att göra det enkelt att manövrera och stödja kroppens behov av att vara i rörelse, även när du sitter vid skrivbordet i många timmar. Sitsen är formad efter ett bäcken, och denna form bidrar till att du får en naturlig s-kurva i ryggraden och inte sjunker ihop i ryggen som man ofta gör på en vanlig stol.

InCharge till kontor
ReForm till kontor

ReForm är en minimalistisk och elegant kontorsstol samtidigt som den är ergonomisk och understödjande i sin funktion. Designen ger en aktiv och bekväm sittställning och bidrar till att förhindra arbetsskador som smärta i ländrygg, nacke och rygg – smärtor som lätt kan uppstå när du arbetar i utmanande arbetsställningar eller sitter ned länge.

ReForm till kontor
Classic till kontor

Classic-stolen var grundaren Claus Lundsgaards idé om en ergonomisk arbetsstol utan rygg- och armstöd. Stolen har i över 30 år hjälpt ett stort antal människor till en bättre vardag och en aktivare sittställning på kontoret. De mjuka och lättgående hjulen gör det dessutom enkelt att röra på sig. Classic-stolen är ett naturligt val för dig som vill ha ett ergonomiskt verktyg som skapar en grund för en bra och hälsosam arbetsmiljö.

Classic till kontor

Vad är en ergonomisk kontorsstol?

En ergonomisk kontorsstol utgår från dina behov när du sitter ned många timmar i sträck. Våra ergonomiska kontorsstolar har ett enkelt och minimalistiskt utseende och passar därför in i alla inredningar och kan stylas efter tycke och smak. Om du är ute efter en kontorsstol som är bra för ryggen är Dynamostol ergonomiska kontorsstol ett riktigt bra val.

En ergonomisk kontorsstol kännetecknas av några enkla logiska egenskaper:

• Ergonomi som ger dig ett optimalt arbetsredskap.
• Kontorsstolen är bekväm och ger dig möjlighet för att vara fysiskt aktiv.
• Den särskilda utformningen gör stolen lätt att hantera och stiga av.

Skillnaden mellan en sadelstol och en ergonomisk kontorsstol

Andra ergonomiska kontorsstolar är tillverkade som en hästsadel ”sadelstol”. Du känner genast att du sitter behagligt. Men en sadel är utformad för en hästrygg där ryttaren är i rörelse. På en sadelstol finns däremot ingen naturlig rörelse som bidrar till att spänna ben, mage, rygg och axlar.

Istället belastar du dina höfter i en onaturlig rotation som på lång sikt kan vara skadlig och orsaka smärta i höftlederna. Det är just detta som Dynamostol vill ta itu med. Vi skapar därför ergonomiska kontorsstolar som är bra för ryggen eftersom de tvingar dig att sitta aktivt.

Väljer du en traditionell kontorsstol med rygg- och armstöd blir du passiv och tappar muskelkraft och energi. Du sjunker ihop och belastar rygg, axlar och nacke, men framför allt försämras blodomloppet. Detta är något du kan undvika genom att sitta på en ergonomisk arbetsstol utan armstöd från Dynamostol.

Varför ska du välja en ergonomisk kontorsstol från Dynamostol?

Om du är lyckligt lottad och har ett höj-/sänkbart bord, så kommer den bästa ergonomiska kontorsstolen ge dig en öppen vinkel i höft och knän. Din rygg rättas upp naturligt när du sitter på detta sätt och musklerna i nedre delen av ryggen blir aktivare. Det gör att du sitter på ett ergonomiskt sätt, och du får ut mesta möjliga av din kontorsstol. Om du är osäker på vad du bör välja kan vi självklart hjälpa till. Vi strävar alltid efter den bästa möjliga kundservicen.

Om du arbetar vid ett bord utan höj-/sänkningsfunktion är den bästa ergonomiska kontorsstolen en som gör det möjligt att du utan besvär får in låren under bordet. Det kan betyda att du sitter lite lägre än du tänkt. Men det kan du kompensera för genom att sätta dig på ett ben, så att knäet pekar ned mot golvet. Därmed sträcker du på den nedersta delen av ryggen och får en mycket bättre arbetsställning än på en traditionell kontorsstol. En annan möjlighet är att sätta fyra klossar under bordsbenen och höja bordet det antal centimeter som behövs. Det gör att du får ett riktigt arbetsbord i rätt höjd, och höj-/sänkfunktion blir mindre relevant.

Samarbete med fysioterapeut

För dig som vill bli lite extra utmanad har vi i samarbete med den nederländska fysioterapeuten Wim Don tagit fram en kontorsstol med Flex-funktion. Flex betyder flexibelt, vilket innebär att sitsen är rörlig. Att sitta på den känns som att sitta på en pilates-boll, men med fördelen att stolen inte rullar iväg och att du sitter på en perfekt utformad sits.

Du tänker kanske ”... en sådan kontorsstol kan jag inte använda som kontorsstol”, men det kan du! Och du kommer älska hur bra det känns att sitta aktivt, i motsats till att sitta passivt med ryggstöd och armstöd, som bara gör att du INTE kan röra dig fritt.

Vilken modell ska du välja?

När man tar en titt på Dynamostols kontorsstolsmodeller InCharge, Classic och ReForm kan det kännas svårt att veta vilken modell man ska välja. Först kan vi konstatera att de ergonomiska principerna är samma för de tre kontorsstolarna, och att de passar till vilket ergonomisk kontor som helst. Det handlar mer om vilken stol som passar just dig. Vi har en del erfarenheter som vi vill dela med dig. Men de ska endast ses som vägledning och inte ett exakt facit.

• Om du har korta ben och är ganska kort är vår erfarenhet att Classic/ReForm kan vara att föredra.

• Varken InCharge, Classic eller ReForm är breda stolar, men Classic/ReForm är något mindre än InCharge, och det betyder att du kan sitta med benen nästan helt ihop. Det har inte någon ergonomisk betydelse, utan handlar helt om vad du gillar bäst.

• Generellt sätt ska du sitta högre än på en traditionell stol, men du ska inte sitta så högt att upphöjningen framtill på sitsen lägger onödigt tryck på ditt blygdben.