Ländryggsövning - Seated Good Morning - kontorsövning 1/4

Ländryggsövning - Seated Good Morning - kontorsövning 1/4

I den här serien med kontorsövningar visar sjukgymnast Bjarke Bech Villadsen fyra övningar som kan hjälpa dig att bli mer produktiv på jobbet och allmänt friskare i vardagen. Övningarna kan göras under arbetsdagen eller när du kommer hem.

Den första övningen, som kallas Seated Good Morning, stärker ländryggen och är därför bra vid begynnande ländryggssmärtor. Det är en mycket enkel övning där du sitter på din stol och växelvis lutar dig framåt och räcker upp dig i lugna repetitioner. Alla rörelser ska ske i höfterna och det är viktigt att hålla nedre delen av ryggen rak. I videon visar Bjarke exakt hur du ska sitta på stolen och göra övningen för att få ut mesta möjliga nytta av den. Övningen stärker ländryggen och ger mer utrymme i låren och skinkorna.

Den här stretchövningen är som sagt en del av en serie kontorsövningar som Bjarke rekommenderar, du kan se alla våra videor om kontorsövningar här. Men även om dessa övningar kan hjälpa till att lindra smärta är det naturligtvis ännu viktigare att sitta bra under hela arbetsdagen och på så sätt förebygga smärta och obehag. Därför har Bjarke också skapat en guide för god sittställning på kontoret, som du kan läsa här.

I videon sitter Camilla på en InCharge Office med klädsel i ljusgrå ull.


Skriv en kommentar

Obs, kommentarer måste godkännas innan de visas.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.