De bästa stolarna till sjukvårdssektorn

Här kan du se och läsa om skillnaderna mellan våra stolar

InCharge

InCharge är rena revolutionen när det gäller ergonomiska arbetsstolar. Med utgångspunkt från kroppens fysiska aktivitetsbehov har Nanna Ditzel designat en elegant och funktionell arbetsstol som gör att du kan ta kontroll över din arbetsställning. Tanken är att det ska vara enkelt att sitta kvar på stolen och smidigt kunna manövrera sig fram med ben och fötter samtidigt som stolen ger utmärkt stöd även vid extrema arbetsställningar. Stolen väger bara hälften så mycket som en vanlig stol och tar inte särskilt mycket plats. Jobbar du inom hälso- och sjukvården är det den perfekta arbetsstolen för dig.

InCharge för sjukvårdssektorn
ReForm

ReForm har en nätt och elegant look. Detta är en ergonomisk och funktionell stol som ger utmärkt stöd. Den är konstruerad för att ge dig en god hållning som förebygger arbetsskador, till exempel smärta i ryggslut, nacke och rygg, problem som ofta uppstår i samband med krävande och obekväma arbetsställningar. Stolen är designad av Anders Peter Jensen.

ReForm för sjukvårdssektorn
Classic

Här har vi en stol som under de senaste 40 åren har gett många människor en bättre vardag tack vare att den främjar en mer aktiv sittställning. De mjuka och lättrullande hjulen ser till att du enkelt kan röra dig runt i rummet. Classic-stolen är det givna valet för dig som vill ha ett ergonomiskt hjälpmedel som bidrar till en hälsosam och aktiv arbetsmiljö.

Classic för sjukvårdssektorn

Fördelarna med att sitta på en Dynamostol

  • Du undviker spänningar i nacke och axlar
  • Din ryggrad upprätthåller S-formen
  • Sitsen ger optimalt stöd och sittläge
  • Du får en naturlig balans i kroppen
  • Du har fri rörelse i ryggen, armarna och benen
  • Ditt blod kan flöda fritt runt kroppen
Kvinnlig läkare som sitter på InCharge-stolen.

Vi tänker på dig
och ditt välbefinnande

så att du kan ta hand om dina patienter

Vilka ytterligare funktioner finns det för stolarna?

Nedan är klinikstolarna kategoriserade efter deras funktioner. Vi har utformat dessa olika funktioner så att du får de bästa möjligheterna att sitta ergonomiskt korrekt. Du kommer att upptäcka att du och dina kollegor får färre sjukdagar på grund av muskel- och ledvärk.

Sjukhusstolar med fotmanövring

Den här funktionen ser till att du kan ändra stolshöjden med fötterna. Under fotkrysset finns en metallring som du enkelt kan trampa ned när du behöver justera sitthöjden. Detta är en utmärkt funktion om du arbetar i steril miljö och behöver kunna höja eller sänka sitthöjden utan att använda händerna.

Stolar med fotmanövring
Sjukhusstolar med Flexfunktion

Flexmekanismen utvecklades av en nederländsk fysioterapeut och ger en unik flexibel sitskonstruktion som kan vippas 11 grader i alla riktningar. Stolen erbjuder därmed stöd även i extrema arbetsställningar, till exempel när du böjer dig över en patient. Samtidigt får man en naturlig aktiv sittställning som stärker kärnmuskulatur och balans.

Stolar med Flexfunktion
Stolar med greppbåge

Greppbågen är inget ryggstöd utan ett elegant handtag som du kan hålla i för att flytta stolen innan du sätter dig.

Obs! Greppbågen är fast monterad på InCharge men kan väljas bort.

Stolar med greppbåge
Vanliga stolar

Alla klinikstolar är designade för att ge dig den bästa sittkomforten och stödet i de stressiga sittställningar som ofta är förknippade med arbete på tandkliniken.

Vanliga stolar
Sjuksköterska sitter på InCharge klädd i konstläder

Varför bör man välja en ergonomisk stol?

Den här ergonomiska stolen är lätt och mobil, den gör det lätt för dig att flytta dig runt omkring dina patienter.

Stolen är designad så att du har gott om plats för dina ben och fötter, och får en optimal arbetsställning nära patienten. Dessutom ger den ergonomiskt formade sitsen bra stöd i de utmanande sittställningar som ofta är förknippade med arbete på sjukhus.

Har du en gammal stol som behöver en kärleksfull hand?

Här kan du se Torben, som visar hur du underhåller din stol från Dynamostol.

Behöver du nya hjul eller ett nytt överdrag till din stol så hittar du det på vår tillbehörssida.

Varför bör en Dynamostol vara ditt första val när du arbetar inom hälsosektorn?

Sedan 1984 har vi utvecklat ergonomiska stolar för människor som arbetar inom yrken där deras kropp dagligen utsätts för hårda och tunga belastningar. Särskilt inom hälsosektorn har vi sett att vridningar i kroppen och belastande sittställningar kan leda till långvariga muskel- och ledsmärtor, vilket kan resultera i långa sjukskrivningar.

Den aktiva ergonomiska sadelstolen

När du arbetar inom hälsosektorn måste du prestera med både kropp och sinne. Det är väl känt att arbetsbelastningen är alltför stor och tidspressen för hög. Kroppen och hjärnan utsätts för maximalt tryck, och det är ingen som kan hålla ut i längden. Med våra stolar försöker vi avlasta i de situationer där arbetet kan utföras sittande. För många av våra kunder öppnar sig en helt ny värld när de provar en stol. De har varit vana vid att sitta på traditionella stolar där de passiviserades och fastnade av ryggstöd, armstöd och en alltför låg sitthöjd.

Vi anser att endast den bästa stolen är tillräckligt bra för dig som arbetar inom hälso- och sjukvården. Du behöver en stol som ger dig fri rörlighet, så att du kan hålla fokus på ditt arbete med patienterna.

Ergonomiska stolar med hjul ger den perfekta balansen i besvärliga arbetssituationer. Hjulen gör att du enkelt kan navigera stolen runt utan att använda onödig kraft - du får en känsla av lätthet, och det har varit en ögonöppnare för många som har provat stolen.

Tanken på att vara aktiv har hela livet varit viktig för vår grundare, Claus Lundsgaard, och därför är det aktiva en naturlig del av produktfilosofin. En stol med hjul, där du är i perfekt balans, ger dig känslan av att nästan sväva över golvet. Det är en ögonöppnare som fortsätter att hjälpa tusentals användare varje dag.

 

Du ska välja våra stolar eftersom:

De utgår från dina behov av att stärka kroppen i förhållande till besvärliga arbetsställningar. En ergonomisk stol kännetecknas av några enkla logiska egenskaper:

• Ergonomiskt möter du ett optimalt arbetsverktyg.

• Stolen är bekväm och ger dig möjlighet att vara fysiskt aktiv.

• Det speciella designen gör att stolen är lätt att hantera och röra sig runt på.

• Hjulen på stolen hjälper till att du kan få en dynamisk rörelse.

Varför välja en ergonomisk stol?

Eftersom det ger dig möjlighet att utföra ditt arbete utan att kompromissa med din egen hälsa. Vår ergonomiska stol följer och stödjer dig i de utmanande sittställningarna som du kan ha i samband med ditt arbete.

Byggd på erfarenhet

År 1984 formgav Claus Lundsgaard en arbetsstol med tanke på att revolutionera sättet vi sitter på. Under en längre period hade han lidit av oidentifierbara ryggsmärtor. Hans kiropraktor föreslog att han skulle ligga på soffan tills smärtorna försvann. Men för en aktiv man som Claus var det inte ett alternativ. Vid den tiden hade han ett stillasittande arbete som ekonomiansvarig på ett stort företag och tillbringade många timmar på sin kontorsstol vid skrivbordet.

Claus började observera när smärtorna var som starkast. Det var efter en lång dag på kontoret. Det var inte under helgerna när han var aktiv och i rörelse. Således uppstod tankarna om en dynamisk och aktiv sittställning. Claus ville utveckla en ergonomisk kontorsstol som han kunde stå ut med att sitta på en hel dag och samtidigt vara pigg i huvudet och känna sig fysiskt aktiv.

Claus utgick från ryttarställningen - ryttaren som kunde sitta på sin häst en hel dag utan att få ryggsmärtor. Han började med att ta bort ryggstödet och armstöden - de var överflödiga. Han köpte en klump lera från järnhandlaren och formade sätet efter ett bäcken. Han föreställde sig att lösningen skulle hittas i kroppens anatomi - att hans uppgift var att formge en stol som skulle hjälpa kroppen att inta en perfekt och naturlig sittställning.

Design och ergonomi är en självklarhet!

För oss är bra design ett bevis på att vi har tänkt till vid skapandet av våra produkter. Därför har vi allierat oss med några av världens skickligaste formgivare.

Nanna Ditzel formgav i slutet av 90-talet Dynamostol InCharge, där den världsberömda möbelarkitekten förenade ergonomi och design i en tidlös form som aldrig blir omodern.

Anders P. Jensen, som tidigare har arbetat som designer för B&O, Heka-Dental och Samsung, fick 2016 uppdraget att uppdatera Classic-stolen till en mer tidsenlig stol. Det resulterade i Dynamostol ReForm, som på ett föredömligt sätt fortsätter traditionen med aktiv sittställning förenad med vackert och funktionellt design.