Värt att veta om våra klinikstolar

Vilken klinikstol vill du prova?

Här nedan kan du se våra kollektioner:

InCharge kollektion - ReForm kollektion - Classic kollektion

Till varje stol kan du välja olika extra funktioner. Du kan välja en flexibel sits, möjlighet att justera sitsens höjd med foten, om du vill ha greppbåge eller inte. Du kan också välja material och färg.

InCharge-stol för klinik

Med InCharge-stolen får du en unik möjlighet att stärka kroppen medan du sitter och arbetar. Sitsens form ger dig en upprätt sittställning och utmanar de små ryggmusklerna att arbeta, så att du inte sjunker ihop och belastar de nedre ryggkotorna.

InCharge för klinik
ReForm-stol för klinik

Här får du ett perfekt arbetsverktyg. En klinikstol som gör det lätt för dig att röra dig runt patientstolen. Dessutom är det superlätt att arbeta fyrhändigt, då stolen inte tar upp någonting, och det är lätt att få plats med benen.

ReForm för klinik
Classic-stol för klinik

Classic-stolens sits är speciellt utformad för att hålla höften och ryggen i en upprätt position. Det gör att kroppen får en balanserad aktiv sittposition och inte belastas i onödan. De mjuka och lättrullande hjulen gör det enkelt för dig att röra dig runt.

Classic för klinik

SIT STRONG

Vad menar vi med SIT STRONG?

Vår filosofi är att du med en aktiv sittställning stärker din kropp genom balans, rörelse och medvetenhet.

Under de senaste 40 åren har vi i nära samarbete med arbetsterapeuter och professionella designat och utvecklat arbetsstolar som ger vårdpersonalen de bästa möjligheterna att gå till arbetet varje dag - smärtfritt.

Våra stolar är de bästa arbetsredskapen om du vill ha ett långt arbetsliv utan rygg-, nacke-, huvud- och axelvärk.

SIT STRONG understryker att du genom en hälsosam och aktiv sittställning stärker kroppen och undviker arbetsrelaterade skador som kan uppstå när du sitter ned under många timmar varje dag.

Prova en stol

Det är helt gratis

Vi erbjuder alla att prova en stol i 14 dagar Det kan vara ett stort beslut att investera i en ny stol. Därför ger vi dig möjligheten att prova en stol innan du bestämmer dig för om du vill köpa den. Vi är inte intresserade av att du skaffar en stol som du inte sitter bra i och därför aldrig blir nöjd med – så prova en stol och ta reda på om det är något för dig.

Under de senaste 40 åren har vi tillsammans med arbetsterapeuter och specialister designat och utvecklat en arbetsstol som ger klinikpersonal den bästa sittpositionen i arbetet runt patientstolen.

En Dynamostol är utformad utifrån den mänskliga anatomin.
Det innebär att stolen anpassar sig till människan och inte tvärtom.

Filosofin är att du med en aktiv sittposition stärker din kropp genom:
Balans
Rörelse
Medvetenhet

Till skillnad från en vanlig stol eller en gammeldags sadelstol ger en Dynamostol en medveten och naturlig sittposition i alla arbetssituationer.

En balanserad sittposition som ger den nödvändiga rörelsefriheten till både ben, axlar och nacke.

Den aktiva sittpositionen ökar blodcirkulationen och stärker musklerna i ländryggen och bålen.

Tidigt i utvecklingsstadiet och designprocessen insåg vi att alla människor inte är likadana. Av den anledningen har vi tagit fram tre olika modeller som alla är utformade med en aktiv sittposition i åtanke.

Classic
Classic-stolens sits är speciellt utformad för att hålla höften och ryggen i en upprätt position. Det gör att kroppen får en balanserad aktiv sittposition och inte belastas i onödan.

ReForm
ReForm är en nytolkning och nydesign av vår originalstol Classic, och den har samma goda egenskaper.

InCharge
InCharge har ett stilrent, minimalistiskt utseende och förenar en aktiv sittposition med design i världsklass.

InCharge har bland annat den superdynamiska FLEX-funktionen som låter dig vinkla sitsen åt alla håll.

Alla modeller kan anpassas efter behov med greppbånge och fotstyrd höjdjustering.

Med en Dynamostol får du kontroll över din kropp och din hälsa och minimerar risken för belastningsskador, som kan vara mycket smärtsamma.

Du ska sitta på en stol som låter dig sitta aktivt.
En stol som gör att du känner dig pigg och alert varje dag.