Den perfekta kontorsstolen
för ditt hemmakontor

så att du kan ha en hälsosam och aktiv arbetsdag

Vi har tre grundmodeller av ergonomiska kontorsstolar som du kan välja mellan.

Du kan välja mellan tre olika modeller till din arbetsplats i hemmet: InCharge, ReForm och Classic. Gemensamt för stolarna är den grundläggande filosofin om att din kropp ska ha möjlighet att röra på sig medan du sitter ned. Vid stillasittande arbete går din kropp i stå och därmed faktiskt även din hjärna. Därför är det viktigt att du har möjlighet att sitta dynamiskt och röra på dig för att din arbetsdag i hemmet ska bli optimal. 

Nedan kan du läsa lite om de olika stolarna. Du är alltid välkommen att ringa oss på +45 4675 0970 eller skriva till oss på info@dynamostol.dk om du har några frågor angående vilken höjd som passar dig eller vilket överdrag du kan välja mellan. Eller så kanske du vill höra om hur det fungerar med 'Prova en stol gratis'.

InCharge till hemmakontor

InCharge formgavs av Nanna Ditzel år 1998 och är en revolution inom ergonomiska kontorsstolar. InCharge utgår från människans anatomi och är utformad för att du ska ha kontroll över din arbetssituation. Vi har fokuserat på att göra det enkelt att manövrera och stödja kroppens behov av att vara i rörelse, även när du sitter vid skrivbordet i många timmar. Sitsen är formad efter ett bäcken, och denna form bidrar till att du får en naturlig s-kurva i ryggraden och inte sjunker ihop i ryggen som man ofta gör på en vanlig stol.

InCharge till hemmakontor
ReForm till hemmakontor

ReForm är en minimalistisk och elegant kontorsstol samtidigt som den är ergonomisk och understödjande i sin funktion. Designen ger en aktiv och bekväm sittställning och bidrar till att förhindra arbetsskador som smärta i ländrygg, nacke och rygg – smärtor som lätt kan uppstå när du arbetar i utmanande arbetsställningar eller sitter ned länge.

ReForm till hemmakontor
Classic till hemmakontor

Classic-stolen var grundaren Claus Lundsgaards idé om en ergonomisk arbetsstol utan rygg- och armstöd. Stolen har i över 30 år hjälpt ett stort antal människor till en bättre vardag och en aktivare sittställning på kontoret. De mjuka och lättgående hjulen gör det dessutom enkelt att röra på sig. Classic-stolen är ett naturligt val för dig som vill ha ett ergonomiskt verktyg som skapar en grund för en bra och hälsosam arbetsmiljö.

Classic till hemmakontor

Fördelarna med att sitta på en Dynamostol

 • Du undviker spänningar i nacke och axlar
 • Din ryggrad upprätthåller S-formen
 • Sitsen ger optimalt stöd och sittläge
 • Du får en naturlig balans i kroppen
 • Du har fri rörelse i ryggen, armarna och benen
 • Ditt blod kan flöda fritt runt kroppen

Extrafunktioner som du kan välja till din kontorsstol

Kontorsstolar med flexfunktion

Flex är en helt unik, flexibel sits som kan lutas 11 grader i alla riktningar. Därmed kan stolen stötta dig i extrema arbetsställningar. Samtidigt får du en naturligt aktiv sittställning som stärker din kärnmuskulatur och balans.

Kontorsstolar med flexfunktion
Ergonomiska standardkontorsstolar

Det är nog fel att kalla våra stolar för vanliga kontorsstolar, för det är de absolut inte. Alla våra stolar är designade för att ge dig den bästa ergonomiska sittställningen. De är enkla och funktionella och superenkla att sätta upp. Det finns ett handtag som används för att höja och sänka stolen, och du behöver verkligen inget annat. Sitsens form ger dig en helt naturlig känsla av att sitta i balans.

Ergonomiska standardkontorsstolar
Kontorsstolar med greppbåge

Greppbåge är inte ett ryggstöd, utan ett vackert handtag som omringar sitsen och gör det enkelt att flytta på stolen. Den kan även används till att styra sitsens riktning när du sätter dig på stolen.

Kontorsstolar med greppbåge
Svartlackerade kontorsstolar

Om svart passar din inredning bättre kan vi erbjuda InCharge Office i en svartlackad version.

Svartlackerade kontorsstolar
Kvinna sitter på en InCharge-stol vid sitt matbord och jobbar. Hemma arbetsplatsen.

Det bästa du kan göra för dig själv är att skapa en bra arbetsmiljö med några bra och hälsosamma värderingar som ger mer energi och glädje hemma hos dig.

Du kan prova kontorsstolar och uppleva ett nytt och bättre sätt att sitta. Stolarna är enkla och eleganta och superenkla att justera.

Utöver det kommer du att uppleva följande:

 • Stolen ger en optimal sittställning vid stillasittande arbete.
 • Ger dig en aktiv arbetsställning med stor rörelsefrihet.
 • Gör det enkelt för dig att manövrera runt i hemmakontoret.
 • Har en minimalistisk och elegant, skandinavisk design.
 • Tar upp lite plats och är därför optimala för hemmakontoret då de enkelt kan ställas under bordet när de inte används.

Vad behöver man för att skapa en bra hemmakontor som ger en bra arbetsmiljö?

Efter pandemin har möjligheten att arbeta hemifrån visat sig vara en attraktiv lösning för många arbetstagare och företag. Att kunna arbeta hemifrån ger en större flexibilitet när det gäller att planera arbetet och fritiden bättre. Detta kan vara till fördel både för arbetstagaren och arbetsgivaren eftersom det kan öka produktiviteten och nöjdheten hos den anställde. Dessutom kan det vara en ekonomisk fördel både för arbetstagaren och arbetsgivaren, eftersom arbetstagaren sparar pengar på transport och måltider, medan företaget kan spara på hyra och underhåll av kontorsfaciliteter.

Möjligheten att arbeta hemifrån kan bidra till att upprätthålla en sund work-life-balance, eftersom det ger möjlighet till mer tid med familjen och mindre stress i samband med pendling och långa arbetsdagar på kontoret.

En positiv aspekt som uppstått av pandemin

Om vi ska hitta en positiv aspekt som uppstått av pandemin kan det vara att den har påverkat teknologin i en positiv riktning genom att öka möjligheterna för distansarbete och virtuella möten. Det har gjort det lättare och mer praktiskt att arbeta hemifrån och kommunicera med kollegor och kunder över hela världen. Detta har också en positiv miljöeffekt eftersom färre människor pendlar till och från arbetet och minskar trafikstockningar och CO2-utsläpp. Det har blivit acceptabelt att träffa utländska kollegor och kunder över Teams, Zoom osv. Vilket inte bara är en miljömässig vinst utan också en tidsvinst för de inblandade mötesdeltagarna, eftersom de nu kan använda sin tid mer konstruktivt och undvika en del resor och väntetider.

Allt som allt är möjligheten att arbeta hemifrån ett fantastiskt initiativ till förmån för både arbetstagare och arbetsgivare eftersom det på många sätt bidrar till en mer hållbar och flexibel arbetskultur.

En bra inredning ger en arbetsvänlig miljö?

En viktig faktor för en bra hemmakontor är att du har inrett det så att du får en optimal arbetsdag. Det betyder bland annat att du måste sitta ordentligt! Du tänker förmodligen inte på det, men det är en enorm belastning för din kropp att sitta stilla flera timmar om dagen. Därför är en bra ergonomisk kontorsstol som stöder din ryggrad och förhindrar belastningsskador mycket viktig. Stolen bör ha en höjdjusterbar funktion så att du kan ställa in den på rätt höjd i förhållande till ditt skrivbord och skärm. Vår sjukgymnast förklarar här hur du på bästa sätt ställer in din arbetsstation.

Förutom det anser vi att en ergonomiskt bra skrivbordsstol bör ge dig en aktiv och dynamisk sittställning så att du får bra energi och håller dig fräsch i huvudet hela dagen. Vi skulle rekommendera dig att prova en InCharge Office eller en InCharge Office Flex om du vill förbättra din aktiva sittställning.

Skapa goda vanor på ditt hemmakontor

För att upprätthålla en god arbetsmiljö är det också viktigt att ha goda vanor på ditt hemmakontor. Se till att ta korta pauser och sträck ut regelbundet, särskilt om du sitter ner under längre perioder. Använd gärna din lunchpaus för att ta en kort promenad och få lite frisk luft. Undvik att äta lunch vid ditt skrivbord eftersom detta kan leda till onödig stress och spänningar.

Slutligen kan du också överväga att införa en rad hälsofrämjande vanor i ditt dagliga arbete hemifrån. Skapa en daglig rutin med träning eller yoga som kan hjälpa till att förbättra din fysiska och mentala hälsa. Detta kan också hjälpa dig att bibehålla en positiv arbetsmentalitet och förbättra din produktivitet.

Sex bra förslag på hur du kan skapa en bra och hälsosam arbetsplats hemifrån

Övergripande har vi utarbetat sex bra förslag på hur du kan skapa en bra och hälsosam arbetsplats hemifrån:

 1. Arbetsstation: Placera ditt skrivbord och din skrivbordsstol i en lämplig höjd och avstånd. Din skärm ska vara på en höjd och avstånd som ger en naturlig kroppshållning och undviker onödig belastning på nacke och axlar. Använd en stol som ger dig en sund och aktiv sittställning så att du undviker belastningar i ryggen, nacken och axlarna på grund av felaktig sittställning.
 2. Ljus: Bra belysning är viktigt för att undvika ögonbelastning och huvudvärk. Placera din arbetsstation i ett område med naturligt ljus och använd en skrivbordslampa om det behövs.
 3. Luftkvalitet: Se till att ha god luftkvalitet på ditt hemmakontor. Öppna fönstren eller använd en luftrenare för att ta bort förorenande ämnen från luften.
 4. Ljud: Om du har högljudda grannar eller andra distraktioner kan det vara en bra idé att investera i ett par brusreducerande hörlurar för att skapa en lugn och koncentrerad arbetsmiljö.
 5. Inredning: Se till att omge dig med färger du gillar att titta på, köp även lite gröna växter som är vackra att titta på och som renar luften. Städa upp.
 6. Rörelse: Kom ihåg att ta pauser och sträcka på dig regelbundet. Planera dina pauser och gör några enkla stretchövningar för att hålla kroppen i rörelse och undvika stelhet i muskler och leder.

Kom ihåg att en ergonomiskt bra och fungerande hemmakontor kan förbättra din hälsa och välbefinnande och minska risken för arbetsrelaterade skador och smärtor. Så se till att ta tid för att skapa de bästa ergonomiska förhållandena på ditt hemmakontor.