Hemmakontor

Två män sitter och arbetar vid sina skrivbord på deras hemmakontor. De sitter båda på en InCharge Office Black kontorsstol, sätena är klädda i vit hallingdal ull från Kvadrat.

Den perfekta kontorsstolen
för ditt hemmakontor

EN DESIGNERSTOL
Till ditt hemmakontor

Du kan välja mellan tre olika modeller till din arbetsplats i hemmet: InCharge, ReForm och Classic. Gemensamt för stolarna är den grundläggande filosofin om att din kropp ska ha möjlighet att röra på sig medan du sitter ned. Vid stillasittande arbete går din kropp i stå och därmed faktiskt även din hjärna. Därför är det viktigt att du har möjlighet att sitta dynamiskt och röra på dig för att din arbetsdag i hemmet ska bli optimal. 

Vi rekommenderar inte heller att du sitter på en köksstol eftersom de inte ger något ergonomiskt stöd. 

Om du väljer en av våra kontorsstolar får du ett optimalt ergonomiskt stöd och stärker kroppen, samtidigt som stolen är ett verktyg som gör det lättare för dig att sitta aktivt och i balans.

InCharge Office Svart kontorsstol, sits är klädd i svart Hallingdal från Kvadrat. InCharge Office kontorsstol, sits är klädd i vit Hallingdal från Kvadrat. ReForm Kontorsstol, sits klädd i blått Hallingdal från Kvadrat.

InCharge till hemmakontor

InCharge formgavs av Nanna Ditzel år 1998, och är en revolution inom ergonomiska kontorsstolar. InCharge är utformad för att du ska ha kontroll över din arbetssituation. Stolen utgår från människans anatomi. Därför är sitsen formad efter ett bäcken, vilket skapar en ergonomisk sittställning där din ryggrad får en naturlig s-kurva, så att du inte sjunker ihop i ryggen – något som händer ofta på en vanliga kontorsstolar. Vi har även fokuserat på att göra det enkelt att manövrera runt stolen och stödja kroppens behov av att vara i rörelse, även när du sitter vid skrivbordet i många timmar.

ReForm till hemmakontor

ReForm har en minimalistisk och elegant form, samtidigt som den är ergonomisk och understödjande i sin funktion. Designen ger en aktiv och bekväm sittställning och bidrar till att förhindra arbetsskador som smärta i ländrygg, nacke och rygg. Det här är smärtor som lätt kan uppstå när du arbetar i utmanande arbetsställningar eller sitter ned länge.

Classic till hemmakontor

Classic-stolen är vår allra första modell. Det är grundaren Claus Lundsgaards egendesignade ergonomiska kontorsstol. Stolen har hjälpt ett stort antal människor till en bättre vardag och en aktivare sittställning i över 30 år. De mjuka och lättgående hjulen gör det enkelt att röra på sig när man sitter i den. Classic-stolen kommer vara ett naturligt val för dig som vill ha ett ergonomiskt verktyg som skapar en grund till en bra och hälsosam arbetsmiljö.

Andra funktioner som du kan lägga till din kontorsstol:

Flex: Flexfunktionen har utvecklats av en holländsk fysioterapeut. Det är en unik funktion som ger dig möjlighet att stärka bålen medan du sitter ned. Flex-funktionen betyder att sitsen kan lutas 11 grader i alla riktningar så att den följer dina rörelser och stöttar dig i utmanande arbetsställningar. Det är en unik möjlighet att skapa flexibilitet och balans i kroppen. 

OBS! Flex-funktionen finns endast i InCharge-modellen.  

Handtagsbygel: Handtagsbygeln ska inte ses som ett ryggstöd utan som ett praktiskt handtag för att ta tag i stolen när du vill flytta på den. 

OBS! Handtagsbygeln är fastmonterad i InCharge. Den kan tas av om man inte vill ha den.

NÄR DU VÄL HAR VANT DIG VID ATT
sitta på en Dynamostol

vill du inte sitta på något annat.

Alla tre grundmodeller:

• Ger en optimal sittställning vid stillasittande arbete.
• Ger en aktiv arbetsställning med stor rörelsefrihet.
• Gör det enkelt för dig att manövrera runt i hemmakontoret.
• Har en minimalistisk och elegant, skandinavisk design.
• Tar upp lite plats och är därför optimala för hemmakontoret då de enkelt kan ställas under bordet när de inte används.

Kvinna sitter på en InCharge-stol vid sitt matbord och jobbar. Hemma arbetsplatsen.