Ergonomiska Arbetsstolar

Vilken stol ska jag välja?

Vår ergonomiska stolar ger en hälsosam och aktiv arbetsställning som gynnar alla som sitter ned många timmar om dagen. För att hjälpa dig att hitta den modell som passar dig bäst kan du börja med att välja en arbetssituation nedan.

Vill du prova en arbetsstol kostnadsfritt i 14 dagar?

Kvinnlig tandläkare sitter på en InCharge-stol och arbetar. Patienten ligger i patientstolen.
KLINIK

Våra ergonomiska stolar är mycket populära på kliniker då de ger ett bra stöd i många olika arbetsställningar och är enkla att röra sig i samtidigt som de är utformade för god hygien. Vilken typ av klinik arbetar du på?

Tandläkarmottagning

Sjukhus

Kvinna sitter på en InCharge-stol vid sitt matbord och jobbar. Hemma arbetsplatsen.
KONTOR

Våra ergonomiske kontorsstolar tillgodoser kroppens behov av att sitta aktivt, ger dig en dynamisk sittställning och en bättre arbetsdag. Våra designstolar är även vackra och klassiska, och du kan anpassa färg och överdrag efter din omgivning.

Hemmakontor

Företagskontor

Populära stolar

Detta är bara ett litet urval. Klicka på en bild för att se vilka stolar vi också erbjuder. Du har alltid möjlighet att prova stolen gratis i 14 dagar.

Ergonomisk arbetsstol

Om du arbetar många timmar sittandes varje dag är det viktigt att du har en bra ergonomisk arbetsstol. Hos Dynamostol har vi flera olika ergonomiska arbetsstolar som ger dig en aktiv sittställning som din kropp kommer älska dig för.

 Alla stolar i vårt sortiment av arbetsstolar ger dig en dynamisk sittställning och tillgodoser dina behov, så att du kan undvika smärta i rygg, ländrygg och skuldror samt få en bättre och effektivare arbetsdag. Vi har många olika typer av arbetsstolar som kan stärka dig och din kropp. Oavsett om du arbetar på en institution, i en kontorsmiljö eller inom sjukvården, till exempel en tandläkarmottagning, ett sjukhus eller ett laboratorium, har vi garanterat en ergonomisk arbetsstol som passar dig och dina behov.

Arbetsstolar som fokuserar på funktionalitet

Vi fokuserar även på funktionalitet, och alla våra arbetsstolar har därför hjul. Det gör att du kan få en flexibel arbetsställning och rörelsefrihet eftersom stolen följer din kropps rörelser. Det innebär att du kan flytta stolen för att nå något på en hylla, till exempel. Det är också lätt att byta position när du sitter vid skrivbordet.

 Vissa arbetsstolar är självjusterande och har en automatisk inställning av sätesdjupet så att ryggstödet följer dina rörelser när du sätter dig ner eller reser dig upp igen, detta förhindrar att ryggen blir trött eller belastas för mycket.

En bra ergonomisk arbetsstol förebygger ryggskador

En bra arbetsstol från Dynamostol kan förebygga ryggskador som många drabbas av eftersom de sitter ned många timmar varje dag. Alla våra ergonomiska arbetsstolar är utvecklade för att göra det möjligt att ha ett bra arbetsliv utan att drabbas av ryggsmärtor på grund av de passiva timmarna vid skrivbordet och datorn.

Därför är alla arbetsstolar utformade för att aktivera användaren istället för att göra den passiv, vilket är ett problem med många andra arbetsstolar.

Arbetsstolen från Dynamostol stödjer en sund kroppshållning och själva stolen samt sitsens form hjälper dig och din kropp att sitta rätt och upprest hela dagen lång. Samtidigt får dina ben, armar och skuldror rörelsefrihet, vilket sätter fart på blodomloppet. På så sätt kan du med en bra ergonomisk arbetsstol förebygga ryggskador och öka din komfort, även när du sitter ned många timmar åt gången.

En ergonomisk arbetsstol från Dynamostol

Våra ergonomiska arbetsstolar är resultatet av många års erfarenhet och kärlek till ett bra arbetsliv. Därför har vi utvecklat vårt eget unika system som gör att du kan justera varje del av din arbetsstol individuellt för att passa dina behov.

En bra arbetsstol är viktig om du vill ha ett aktivt arbete. Därför har vi på Dynamostol utvecklat ett unikt justeringssystem som anpassar stolen exakt till dig. Samtidigt ger din arbetsstol utrymme för en aktiv arbetsställning och rörelse.

På Dynamostol är våra ergonomiska arbetsstolar utformade med ett justerbart sätesdjup så att det är lätt för alla som arbetar aktivt alla dagar.

Med vår flexibla arbetsstol kan du justera flera delar av sätet så att de passar både din kropp och din arbetsställning. Vi är övertygade om att våra ergonomiska arbetsstolar kommer att bli det bästa valet du någonsin gjort när det gäller att sitta i en arbetsstol.

Kontakta oss idag för en gratis provning av en av våra ergonomiska arbetsstolar.

Prova en ergonomisk arbetsstol kostnadsfritt i 14 dagar

Vill du förebygga ryggsmärta med en bra arbetsstol? Då kan du prova en av våra ergonomiska arbetsstolar i 14 dagar helt kostnadsfritt. På så sätt kan du få reda på om den passar dig och uppfyller de behov du har under loppet av din arbetsdag. Om du kommer fram till att stolen inte passar dig tar vi tillbaka den utan kostnad. Du kan läsa mer om att prova kostnadsfritt här, eller kontakta oss i dag för att få mer information om dina möjligheter. Om du har frågor eller behov av professionell vägledning i jakten på den perfekta arbetsstolen så får du gärna kontakta oss på tfn: +4570881975 eller skriva ett mejl till oss på info@dynamostol.dk.

Vad räknas som en ergonomisk arbetsstol?

En stol som är bekväm och ger stöd. Det känns bra att sitta i den under långa perioder eftersom den anpassar sig till ryggradens naturliga kurvor. Detta gör att ryggmusklerna kan slappna av och uppmuntrar också till en bättre kroppshållning.

Vad avgör om en arbetsstol är ergonomisk?

Det finns flera aspekter som avgör om något kan kallas en "ergonomisk arbetsstol" eller inte. Dessa inkluderar: rätt höjd, justerbart sätesdjup och lutningsmekanism, justering av ryggstödets vinkel, armstöd, flexibelt sätesdjup och höjdjusteringsmekanism. Var och en av dessa aspekter är viktiga för att stolen ska vara ergonomisk och stödjande, så att du kan sitta i den hela dagen utan att känna dig obekväm.

Hur länge ska en ergonomisk arbetsstol hålla?

En person av genomsnittlig storlek bör räkna med att den håller i mellan fem och sju år innan den behöver bytas ut eftersom slitage kan påverka användbarheten. Om du är stor eller tung kan denna livslängd vara kortare.

Hur kan jag hitta rätt arbetsstol för mig?

Hos oss på Dynamo Stol kan du prova kostnadsfritt i 14 dagar. Kontakta oss så hjälper vi dig att välja rätt arbetsstol som passar dina behov!

Ergonomiska arbetsstolar för alla behov

En ergonomisk arbetsstol är en viktig del av ett kontor eftersom den kan hjälpa dig att undvika ryggsmärtor och vara bekväm under långa perioder. Så om du letar efter en bör du se till att leta efter:

Korrekt höjd

Sitsen ska vara i samma höjd som skrivbordet och fixerad i denna position tack vare den fasta pallmekanismen. Detta säkerställer optimal hållning och vi rekommenderar att du provar olika höjder tills du hittar en som passar dig.

Justerbart sätesdjup

Sätesdjupet ska vara justerbart så att dina lår står i en rät vinkel mot din rygg. Detta säkerställer att din ryggrad förblir i sin naturliga linje och att dina ryggmuskler kan slappna av.

Justering av ryggstödets vinkel

Oavsett hur lång eller kort du är bör ryggstödet vara justerbart för att stolen alltid ska vara ergonomisk och ge stöd.

Flexibel mekanism för justering av sätets djup och höjd

Flexibiliteten i detta system garanterar att både korta och långa personer kan hitta en bekväm position för sina ben, vilket är viktigt när det gäller att välja en ergonomisk arbetsstol.

Ta kontakt med oss om du vill veta mer om hur du väljer rätt arbetsstol för dig!

Varför är det så viktigt med en ergonomisk arbetsstol?

Det är viktigt eftersom den garanterar att din rygg och hållning stöds och att du inte riskerar att skada dig. Den bidrar till att upprätthålla en naturlig ryggrad och hjälper samtidigt till att minska ryggsmärta. Många av de arbetsstolarna vi erbjuder har justerbara höjder, sittdjup och sidhöjder. Justera dessa tills det passar dig och se till att prova olika arbetsuppgifter i stolen för att se till att den känns riktigt bra.

Det är viktigt att välja ett sätesdjup som inte gör att dina lår eller höfter går över säteskanten. Detta hjälper dig att hålla ryggraden i sin naturliga linje.

Vanliga frågor och svar

Vilken arbetsstol är bäst för ryggen?

Vilken arbetsstol som är bäst för ryggen beror på vilken typ av arbete du utför. Om du till exempel tillbringar större delen av dagen med att sitta vid ett skrivbord och skriva kan du överväga en ergonomisk arbetsstol som har ett justerbart sätesdjup för att passa din längd. På så sätt kan du hitta den perfekta vinkeln som stöder din ryggrad och slappnar av i ryggmusklerna.

Kontakta oss för att få veta mer om vilka arbetsstolar som passar dig bäst.

Varför ska man ha en ergonomisk arbetsstol?

Den säkerställer att din rygg och hållning stöds och att du inte riskerar att skadas. Den bidrar till att bibehålla en naturlig ryggrad samtidigt som den hjälper till att minska ryggsmärta.

Många av de stolar vi erbjuder har justerbara höjder, sittdjup och sidhöjder. Justera dessa tills det passar dig, och se till att prova olika arbetsuppgifter i stolen för att se till att den känns rätt för dig.

Det är viktigt att välja ett sätesdjup som inte gör att dina lår eller höfter går över stolens kant. Detta bidrar till att hålla din ryggrad i sin naturliga linje.

Vilken arbetsstol ska man välja?

Det första du bör tänka på är vad din huvudsakliga arbetsaktivitet kommer att vara.

Detta hjälper dig att begränsa vilka funktioner som är viktigast för dina behov. Olika arbetsstolar har olika funktioner så det finns ingen anledning att inte ta sig tid och hitta den som passar bäst för ditt arbete.

Prova våra arbetsstolar kostnadsfritt i 14 dagar!