Frågor och svar

Om du har frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på

tfn: +45 46750970 eller skriva ett mejl till oss på info@dynamostol.dk

Här nedanför har vi försökt svara på några vanliga frågor så att du kanske kan få svar på en gång.

 

Frågor om att sitta aktivt

Våra stolar är utformade utifrån en princip om att du ska sitta i balans och aktivera dina muskler. Det betyder att du stärker din kropp eftersom du är aktiv och inte bara sitter som fastlås. Stolen hjälper dig att sitta upprätt och i balans.

Du bör välja en stol som du sitter aktivt på eftersom du på så sätt håller igång kroppen och därmed även blodomloppet. På så sätt undviker du trötta ben, spänd nacke och rygg och får hela tiden friskt blod till hjärnan så att du kan prestera utan att bli trött.

Utan ryggstöd tränar du din kärnmuskulatur utan att du märker det, vilket gör att du får bättre hållning.

Upphöjningen framtill på sitsen förhindrar att du glider av stolen. Den ser till att du sitter säkert och i balans – särskilt när du koncentrerar dig på annat – då det är viktigt att stolen ger dig stöd.

Om du störs av upphöjningen framtill kan det bero på att du sitter för högt. Prova att sänka stolen och se om det blir bättre.

Vi får ofta höra att om man sitter på en traditionell ”hästsadelsstol” så ska man sitta MYCKET högt – men det stämmer inte.

Om val av stol och olika behov

Ergonomiska stolar gynnar de flesta som sitter mycket och det viktiga är att hitta den modell som passar dig bäst.

Ja du har alltid möjlighet att prova våra stolar kostnadsfritt i 14 dagar. Det viktiga för oss är nämligen att du får den stol som passar dig. På så sätt får du möjlighet att testa vilken stol som passar dig och dina behov bäst.

Många med rörelsehinder har glädje och bruk av en Dynamostol. Våra stolar kan vara till stor hjälp i hemmet. Den kan till exempel ge dig stöd när du lagar mat. Stolen är utformad så att du enkelt kan ta dig runt i hemmet, vilket är en fördel om du har nedsatt styrka och kraft. Men det kan vara svårt att använda en av våra aktiva stolar om du har rejält nedsatt rörelseförmåga. Du är alltid välkommen att ringa oss för vägledning. Vi vägleder dig utefter just din situation och dina behov. Du kan alltid låna en stol i 14 dagar för att se om den passar dig.

Ja, det går snabbt och lätt att anpassa alla våra stolar enligt olika behov. Stolarna har en steglös höjdreglering som gör det lätt att ställa in dem efter olika arbetsställningar och personer.

Ja, du har möjlighet att välja färg och material till ditt överdrag så att stolen passar din smak och inredning.

Ja, det är inga problem att sitta på en Dynamostol hela dagen lång. Som ofta när man prövar något nytt kan det ta lite tid att vänja sig vid det nya sättet att sitta. Men du kommer snart att upptäcka att du faktiskt kan sitta längre på en Dynamostol utan att tappa koncentrationen än på en traditionell kontorsstol. Det beror på att du inte kan sitta still som på en vanlig stol – du sitter mer aktivt i rörelse.

Tekniska frågor och underhåll

Flex-mekanismen går inte att låsa eftersom syftet med stolen är att du ska sitta aktivare. Man vänjer sig snabbt vid att stolen följer dina rörelser.

Kontrollera om det finns smuts i hjulen, och försök dammsuga dem. Du kan se hur Torben gör det i denna film. Om det inte hjälper kanske du behöver köpa nya hjul i vår webbutik. Du finner dem under tillbehör.

Om din stol inte reagerar som den ska när du försöker höja eller sänka den kan det bero på att kolven i cylindrarna har blivit ”torra”. Om det går kan du testa att dra sitsen till det högsta läget och rengöra kolven med rödsprit som du stryker på en pappershandduk. Därefter droppar du fem droppar symaskinsolja (det är viktigt att det är SYREFRI olja - INTE VD40) på kolven. Höj och sänk sitsen några gånger, torka av och smörj sedan på lite till. Nu bör din stol fungera igen. Du kan se hur Torben smörjer med olja i denna film