Stretchövning för axel- och nackspänningar - kontorsövning 4/4

Stretchövning för axel- och nackspänningar - kontorsövning 4/4

I den här serien med kontorsövningar visar sjukgymnast Bjarke Bech Villadsen fyra övningar som kan hjälpa dig att bli mer produktiv på jobbet och allmänt friskare i vardagen. Övningarna kan göras under arbetsdagen eller när du kommer hem.

Den här stretchövningen fokuserar återigen på musklerna runt bröstet och axlarna, eftersom musklerna runt bröstet lätt kan bli för spända när vi sitter böjda vid skrivbordet hela dagarna. När musklerna framtill blir för spända drar de åt axlarna och övre delen av ryggen, vilket leder till den välkända spänningen i axlar, nacke och rygg. I den här övningen placerar du handen mot väggen i ögonhöjd och med tummen nedåt vänder du dig långsamt bort från handen. Denna sträckning bör hållas i 25-30 sekunder och bör naturligtvis göras för båda axlarna. Denna övning kan med fördel genomföras flera gånger under en arbetsdag.

Den här stretchövningen är som sagt en del av en serie kontorsövningar som Bjarke rekommenderar, du kan se hela serien med videor om kontorsövningar här. Men även om dessa övningar kan lindra smärta är det naturligtvis ännu viktigare att sitta bra under hela arbetsdagen och på så sätt förebygga smärta och obehag. Därför har Bjarke också skapat en guide för en bra sittställning på kontoret som du kan läsa här.

Stolen i videon är en InCharge Office med klädsel i ljusgrå ull.


Skriv en kommentar

Obs, kommentarer måste godkännas innan de visas.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.