Våra modeller

Stol Classic, klädd i röd mikrofiber.
Classic

Med Classic-stolen ändrade Claus Lundsgaard uppfattningen om hur man sitter.

Hans önskan med stolen var att skapa en stol där man kunde sitta aktivt och undvika ryggsmärtor. I mer än 40 år har den här klassikern hjälpt otaliga människor att förbättra sin vardag med en mer aktiv sittställning på jobbet.

Classic stolar
Kontorsstol InCharge Office, sits klädd i vit Hallingdalsull från Kvadrat.
InCharge

En revolution inom ergonomiska arbetsstolar, designad av

Nanna Ditzel

InCharge är en elegant stol skapad i en tidlös design för dagens och morgondagens arbetsplatser. Stolen ger dig kontroll över dagens föränderliga arbetsställningar, därav namnet InCharge.

InCharge stolar
Kontorsstol ReForm Office, sitsen är klädd i svart Hallingdalsull från Kvadrat.
ReForm

En nytolkning av den ursprungliga Classic-stolen, designad av Anders Jensen.

Namnet ReForm syftar både på att stolen är en ny design och på att du kan hålla dig i form genom att sitta aktivt på stolen. ReForm-stolen är mycket flexibel och finns i olika varianter, så att den kan anpassas till din specifika arbetssituation.

ReForm stolar

De olika typerna av stolar vi erbjuder för aktivt sittande

När du sitter i en stol som uppmuntrar till aktivt sittande kan du förvandla ditt arbete från en stillasittande utmaning till en aktiv och hälsosam upplevelse som ger dig mer energi och välbefinnande.

Vi erbjuder tre olika stolar: InCharge, Classic och ReForm. Stolarna kan se likadana ut, men sitsens form är annorlunda. Det är därför vi erbjuder dig möjligheten att prova olika stolar hemma i din egen miljö för att ta reda på vilken stol som passar dig bäst.

Det ska sägas att alla tre stolarna är utformade för att anpassa sig till kroppens behov av att röra på sig. Stolarna väger maximalt 12 kg, vilket är hälften så mycket som en vanlig stol. Därför är det lätt att flytta runt och du begränsas inte av att behöva skjuta runt en tung stol. Tvärtom, du vill röra på dig och vara i rörelse. Det stärker din kropp, din cirkulation och ditt fokus på jobbet.

 

InCharge- sitsen är designad av Nanna Ditzel, vilket skiner igenom i det eleganta metallfästet som omger sitsen. Själva sitsen är formad med en sadel i åtanke, men hänsyn har tagits till kroppens anatomi och behovet av att kunna sitta med benen ihop för att undvika en onaturlig vridning i höftlederna som så småningom kan orsaka slitage och smärta. Förhöjningen framtill förhindrar att du glider av stolen och är anpassad så att den inte ska störa dig. Om det gör det sitter du förmodligen för högt, så sänk din sitthöjd och se om det är bekvämare. Skyddet under sitsen har försetts med dragkedjor så att det går att ta av och tvätta vid behov. InCharge-stolen finns i många olika varianter, som du hittar här. InCharge-stolar är lämpliga för många olika yrken.

 

Classic-sitsen, designad av Claus Lundsgaard, är också utformad enligt sadelprincipen, men efter en bäckenavgjutning för att passa den mänskliga anatomin. En 10 mm skuminsats har lagts till, vilket gör sitsen något mjukare att sitta på jämfört med InCharge och ReForm. Överdraget hålls på plats med ett kraftigt resårband och kan därför tas av och tvättas efter behov. Classic-stolen finns i olika varianter, som du hittar här. Alla Classic-stolar är lämpliga för många olika yrken.

 

ReForm-sitsen är designad av Anders Peter Jensen som en nytolkning av Classic-sitsen. Sitsen är något mindre, men fortfarande med kroppens anatomi och behov av att sitta i balans och rörelse i åtanke. Klädseln är fäst vid sitsen för att ge ett mer komplett och elegant utseende. Det finns en 5 mm skumplastinsats mellan sitsen och överdraget. Den främre förhöjningen, som hindrar dig från att glida av stolen, är också något mindre än på Classic och InCharge. ReForm-stolen finns i flera olika varianter, som du hittar här. ReForm-stolen är lämplig för många olika yrken.