Skulderövning - kontorsövning 3/4

Skulderövning - kontorsövning 3/4

I den här serien med kontorsövningar visar sjukgymnast Bjarke Bech Villadsen fyra övningar som kan hjälpa dig att bli mer produktiv på jobbet och allmänt friskare i vardagen. Övningarna kan göras under arbetsdagen eller när du kommer hem.

Den här axelövningen är en fortsättning på kontorsövning 2 där vi sträckte musklerna på framsidan av överkroppen. Med denna axelövning måste vi nu aktivera de muskler som kontrollerar skulderbladet så att det fungerar ordentligt. Det gör vi genom att luta underarmarna mot en vägg med fingrarna uppåt och sedan sakta föra upp och ner armarna. I videon visar Bjarke exakt hur du ska stå med armarna, ryggen och axlarna för att övningen ska fungera optimalt. Övningen utförs i 2-3 uppsättningar om 10-15 repetitioner och kan ingå som en del av lunchpausen.

Den här axelövningen är en del av en serie kontorsövningar som Bjarke rekommenderar, du kan se hela serien med videor om kontorsövningar här. Men även om dessa övningar kan hjälpa till att lindra smärta är det naturligtvis ännu viktigare att sitta bra under hela arbetsdagen och på så sätt förebygga smärta och obehag. Därför har Bjarke också skapat en guide för en bra sittställning på kontoret som du kan läsa här.

Stolen i videon är en InCharge Office med klädsel i ljusgrå ull.


Skriv en kommentar

Obs, kommentarer måste godkännas innan de visas.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.