Stolar för kliniken

En klinikstol från Dynamostol gör att du kan röra dig fritt. Det hjälper dig få en optimal sittställning, vilket bidrar till att stärka dina muskler så att du får mer energi och kan koncentrera dig på din patienter. Denna stolserie har tagits fram i samarbete med fackfolk som tandläkare, kirurger, laboratoriearbetare, sjuksköterskor och många fler. Allt för att utveckla den mest optimala stolen för sjukvårdspersonal. Välj nedan för att se vilken stol som passar din arbetssituation bäst.

Se även våra sadelstolar här

Låt oss hjälpa dig att hitta din ergonomiska arbetsstol

När du klickar på ikonerna kan du hitta din arbetsyta.

Stolarna ser genast likadana ut och alla har samma syfte att få dig att sitta aktivt och i balans, så att du slipper påfrestningar i rygg, nacke, axlar och huvud, som uppstår om du sitter still många timmar varje dag.

Vi har en stol som passar just er arbetssituation.

Klinik - Sjukhus - Kontor

Piktogram av tandläkare
Piktogram av läkare
Piktogram av en person som arbetar på kontoret
Passar dina behov

På Dynamostol vet vi att de ergonomiska behoven är väldigt olika beroende på om du jobbar på kontor, på tandklinik, på daginrättning eller en fjärdeplats. Därför har vi olika modeller, där varje modell har specifika varianter och anpassningar, så att du kan få en stol som passar precis dina behov och arbetssituation.

Du hittar din stol här
Naturlig sittställning

Våra stolar är designade så att du kan hålla din kropp, framför allt din rygg, på ett hälsosamt och naturligt sätt när du sitter ner.

Sitsen är utformad så att du automatiskt får en öppen vinkel i höften vilket gör att du får en naturlig och upprätt hållning i ryggen. På så sätt undviker du att få ont i nedre delen av ryggen, ryggen, nacken och axlarna.

Läs mer här
Flow av bra energi

Du får en mer engagerad sittställning när du sitter på våra stolar, då sitsformen ger dina ben fri rörlighet och därmed möjlighet för blodet att rinna fritt runt kroppen.

Du kommer att upptäcka att du arbetar mer effektivt, blir mindre trött och generellt får ett bättre flow i din arbetsdag.

Läs mer här

Vad är en klinikstol från Dynamostol?

Vår klinikstol utgår från dina behov av att lösa specifika arbetsuppgifter. Detta kännetecknas genom några enkla logiska egenskaper:

• Ergonomi som ger dig ett optimalt arbetsredskap.
• Stolen är lättrengjord och levereras med ett tyg som är lätt att torka av.
• Stolens design gör det enkelt att flytta runt i rummet medan man sitter ned.
• Stolens hjul bidrar till flytande rörelser.

Därför ska du välja en klinikstol från Dynamostol:

En klinikstol från Dynamostol ger dig en optimal sittställning när du ska koncentrera dig på dina patienter. Du kan röra på dig obehindrat utan att stolen är i vägen för din rörelsefrihet.

Många av våra kunder kommer från sjukvårdsbranschen där vi i samarbete med fackfolk som tandläkare, kirurger, laboratoriepersonal, sjuksköterskor och många andra har förfinat vår produkt så att den passar särskilt för sjukvårdspersonal.

Varför ska du välja en klinikstol från Dynamostol?

Dynamostols klinikstol anpassar sig efter din arbetshöjd och situation.

• Arbetar du på ett laboratorium, en tandläkarmottagning, vid ett sänk-/höjbart bord, i en operationssal – i en miljö med stor flexibilitet – ska du välja en stol där du har en öppen vinkel i höftled och knä. Det bidrar till att räta upp din rygg.

• Om du behöver en låg stol för dina arbetsuppgifter ska du välja en höjd där du kan nå långt ned utan att behöva böja dig så mycket så att du även böjer huvudet. Ett bra knep är att kompensera för den låga sitthöjden genom att sätta dig på ett ben så att knäet pekar ned mot golvet. På så sätt sträcker du ut den nedersta delen av ryggen och får en riktigt fin arbetsställning.

• En hög stol kan till exempel vara relevant om du arbetar vid ett högt bord i ett laboratorium. Vi rekommenderar då att du monterar på en fotring så att du inte sitter och ”dinglar” med benen. Därmed får du en bra arbetsställning trots att du inte når ned till golvet.

• Om du arbetar i en steril eller ren miljö för operationer eller i ett GMO-laboratorium. I dessa fall rekommenderar vi att du väljer en stol med fotmanövrering så att du kan reglera höjden med foten utan att använda händerna. Därmed höjer du hygiennivån till dina patienters fördel.

Vilken klinikstolsmodell från Dynamostol ska du välja?

När man tar en titt på Dynamostols modeller InCharge, Classic och ReForm kan det kännas svårt att veta vilken modell man ska välja.

Först kan vi konstatera att de ergonomiska principerna är samma för de tre kontorsstolarna, så det handlar mer om vilken stol som passar just dig. Vi har en del erfarenheter som vi vill dela med dig. Men de ska endast ses som vägledning och inte ett exakt facit.

• Om du ska arbetar i låg höjd visar vår erfarenhet att Classic/ReForm fungerar riktigt bra. Samma gäller om du är kortväxt och har korta ben.

• Varken InCharge eller Classic/ReForm är breda stolar, tvärtemot. Men Classic/ReForm är något mindre än InCharge, och det betyder att du kan sitta med benen nästan helt ihop. Det har inte någon ergonomiskt betydelse, utan handlar helt om vad du gillar bäst.

• Generellt sätt ska du sitta högre än på en traditionell stol, men du ska inte sitta så högt att upphöjningen framtill på sitsen lägger onödigt tryck på ditt blygdben. Det tillför inget extra till ergonomin – bara obehag.

Vem är formgivaren bakom Dynamostols stolar?

Dynamostols grundare Claus Lundsgaard la den formgivningsmässiga grunden till Dynamostol Classic, som funnits på marknaden i mer än 35 år. En funktionell och ergonomisk klassiker som hjälpt fler än 10 000 personer få en bättre och aktivare vardag.

Dynamostol InCharge formgavs år 1998 av möbelformgivaren Nanna Ditzel. En funktionell pärla som varje dag skänker glädje till den danska sjukvårdsbranschen.

Eftersom Classic hade funnits på marknaden i 30 år lät vi formgivaren Anders P. Jensen designa en nytolkning. Resultatet var ReForm som just nu är på väg att etablera sig på marknaden som en naturlig arvtagare till Classic Clinic.