När jag för första gången såg en Dynamostol

När jag för första gången såg en Dynamostol

När jag först såg en Dynamostol var jag mycket skeptisk. Ärligt talat var jag nästan emot en sådan stol, eftersom min utbildning som sjukgymnast har lärt mig att ryggstödet är viktigt för att ge stöd åt ryggen när man sitter i en kontorsstol. Men jag måste säga att jag blev positiv överraskad. Alla mina antaganden och förutfattade meningar om hur man sitter avslappnat och hur rätt kontorsstol kan bidra till en avslappnad och bekväm arbetsställning blev bortblåsta.

Jag måste erkänna att jag var lite ödmjuk när jag provade min dynamostol för första gången. För att göra en lång historia kort, upptäckte jag att jag aldrig, och jag upprepar, aldrig hade haft en så bra kontorsstol. Jag älskar min dynamostol! En av de bästa sakerna med stolen är designen på sitsen. Jag är inte särskilt lång och på grund av mitt korta lårben har jag ofta svårt att sitta bekvämt på stolar och bänkar eftersom de helt enkelt är för djupa och jag måste sitta på kanten av sätet. Men inte på en dynamostol. Det känns som om sätet är utformat för att du ska sitta på rumpan och inte på baksidan av låret, vilket ger dig friheten att röra benen när du sitter ner, där jag normalt sett skulle bli lite instängd på en vanlig stol.

En sak som jag fortfarande minns från min utbildning är att lårbenet ska peka lite nedåt när man sitter på en kontorsstol. Och det är här jag verkligen har märkt att dynamostolen verkligen sticker ut från alla andra stolar som jag har suttit på genom åren. Sätet stödjer som sagt vid skinkorna, vilket ger utrymme för benen att peka nedåt utan att behöva luta sätet kraftigt framåt och därmed riskera att glida av stolen.

Jag sitter dagligen på en ReForm Flex och jag känner att reformsätet ger precis rätt stöd framtill för att jag ska kunna sitta bekvämt.

Flex-funktionen är ytterligare en av de platser där Dynamostol verkligen har träffat rätt. Flex-funktionen fungerar riktigt bra för mig, till exempel när jag behöver sträcka mig efter något på skrivbordet behöver jag inte flytta mig från stolen eftersom sätet på stolen rör sig med mig. Detta gör det bekvämare att sitta på stolen under längre tid eftersom sätet följer kroppen i alla riktningar. Flex-funktionen hjälper mig också att hålla bäckenet i rörelse och gör att jag inte blir trött på samma sätt när jag sitter länge vid skrivbordet.

Sist men inte minst är stolen superlätt att flytta runt. Kombinationen av en mycket lätt stol, stödhandtag och de bästa rullarna jag någonsin upplevt på en kontorsstol gör det lätt att dra ut stolen från skrivbordet och att skjuta den fram och tillbaka och från sida till sida under arbetsdagen.

Det råder ingen tvekan om att det kan vara en stor förändring att byta från en traditionell kontorsstol till en dynamostol. En sak som jag märkte från början var att mitt skrivbord på kontoret gick från att kännas lite för högt till att plötsligt vara för lågt. Efter några timmars användning av stolen märkte jag också att min ryggmuskulatur kändes annorlunda än vad jag tidigare har upplevt med en traditionell kontorsstol.

Som sjukgymnast är det ingen tvekan om att när jag sitter på en dynamostol kommer mina ryggmuskler att arbeta på ett annat sätt än när jag sitter på en vanlig kontorsstol, men var inte orolig, det är inte på något sätt negativt, det är bara en fråga om att vänja sig vid det.

Jag har också märkt att efter att ha bytt till en dynamostol arbetar jag vanligtvis mer fokuserat och det känns som om jag sitter lugnare, vilket förmodligen beror på att det är lättare för mig att göra små rörelser hela tiden, så jag märker inte längre att jag måste göra något för att räta upp mig lite, utan det händer bara naturligt.

Jag skulle definitivt rekommendera en dynamostol till alla som har ett jobb där de tillbringar mycket tid sittande.


Skriv en kommentar

Obs, kommentarer måste godkännas innan de visas.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.