De bästa stolarna för sjukvårdssektorn

Kvinnlig läkare som sitter på InCharge-stolen.

Vi tänker på dig
och ditt välbefinnande

så att du kan ta hand om dina patienter
Sjuksköterska sitter på InCharge klädd i konstläder

Varför bör man välja en ergonomisk stol?

Den här ergonomiska stolen är lätt och mobil, den gör det lätt för dig att flytta dig runt omkring dina patienter.

Stolen är designad så att du har gott om plats för dina ben och fötter, och får en optimal arbetsställning nära patienten. Dessutom ger den ergonomiskt formade sitsen bra stöd i de utmanande sittställningar som ofta är förknippade med arbete på sjukhus.

Här kan du se och läsa om skillnaderna mellan våra stolar

InCharge

InCharge är rena revolutionen när det gäller ergonomiska arbetsstolar. Med utgångspunkt från kroppens fysiska aktivitetsbehov har Nanna Ditzel designat en elegant och funktionell arbetsstol som gör att du kan ta kontroll över din arbetsställning. Tanken är att det ska vara enkelt att sitta kvar på stolen och smidigt kunna manövrera sig fram med ben och fötter samtidigt som stolen ger utmärkt stöd även vid extrema arbetsställningar. Stolen väger bara hälften så mycket som en vanlig stol och tar inte särskilt mycket plats. Jobbar du inom hälso- och sjukvården är det den perfekta arbetsstolen för dig.

InCharge för sjukvårdssektorn
ReForm

ReForm har en nätt och elegant look. Detta är en ergonomisk och funktionell stol som ger utmärkt stöd. Den är konstruerad för att ge dig en god hållning som förebygger arbetsskador, till exempel smärta i ryggslut, nacke och rygg, problem som ofta uppstår i samband med krävande och obekväma arbetsställningar. Stolen är designad av Anders Peter Jensen.

ReForm för sjukvårdssektorn
Classic

Här har vi en stol som under de senaste 40 åren har gett många människor en bättre vardag tack vare att den främjar en mer aktiv sittställning. De mjuka och lättrullande hjulen ser till att du enkelt kan röra dig runt i rummet. Classic-stolen är det givna valet för dig som vill ha ett ergonomiskt hjälpmedel som bidrar till en hälsosam och aktiv arbetsmiljö.

Classic för sjukvårdssektorn

Fördelarna med att sitta på en Dynamostol

  • Du undviker spänningar i nacke och axlar
  • Din ryggrad upprätthåller S-formen
  • Sitsen ger optimalt stöd och sittläge
  • Du får en naturlig balans i kroppen
  • Du har fri rörelse i ryggen, armarna och benen
  • Ditt blod kan flöda fritt runt kroppen

Vilka ytterligare funktioner finns det för stolarna?

Nedan är klinikstolarna kategoriserade efter deras funktioner. Vi har utformat dessa olika funktioner så att du får de bästa möjligheterna att sitta ergonomiskt korrekt. Du kommer att upptäcka att du och dina kollegor får färre sjukdagar på grund av muskel- och ledvärk.

Sjukhusstolar med fotmanövring

Den här funktionen ser till att du kan ändra stolshöjden med fötterna. Under fotkrysset finns en metallring som du enkelt kan trampa ned när du behöver justera sitthöjden. Detta är en utmärkt funktion om du arbetar i steril miljö och behöver kunna höja eller sänka sitthöjden utan att använda händerna.

Stolar med fotmanövring
Sjukhusstolar med Flexfunktion

Flexmekanismen utvecklades av en nederländsk fysioterapeut och ger en unik flexibel sitskonstruktion som kan vippas 11 grader i alla riktningar. Stolen erbjuder därmed stöd även i extrema arbetsställningar, till exempel när du böjer dig över en patient. Samtidigt får man en naturlig aktiv sittställning som stärker kärnmuskulatur och balans.

Stolar med Flexfunktion
Stolar med greppbåge

Greppbågen är inget ryggstöd utan ett elegant handtag som du kan hålla i för att flytta stolen innan du sätter dig.

Obs! Greppbågen är fast monterad på InCharge men kan väljas bort.

Stolar med greppbåge
Vanliga stolar

Alla klinikstolar är designade för att ge dig den bästa sittkomforten och stödet i de stressiga sittställningar som ofta är förknippade med arbete på tandkliniken.

Vanliga stolar

Har du en gammal stol som behöver en kärleksfull hand?

Här kan du se Torben, som visar hur du underhåller din stol från Dynamostol.

Behöver du nya hjul eller ett nytt överdrag till din stol så hittar du det på vår tillbehörssida.