Sjukhus

Kvinnlig läkare som sitter på InCharge-stolen.

Vi tänker på dig
och ditt välbefinnande

så att du kan ta hand om dina patienter
STOLAR FÖR DIG SOM ARBETAR INOM
hälso- och sjukvårdssektorn

Våra ergonomiska arbetsstolar gör att du enkelt kan förflytta dig runt patienten. Stolens fotkryss är bara 50 cm i diameter. Du har därmed gott om plats för ben och fötter så att du enkelt kan förflytta dig. Våra ergonomiska stolar erbjuder samtidigt bra stöd för de krävande arbetsställningar som ofta förekommer inom din bransch. Alla stolar kan fås med konstläder eller mikrofiber och är enkla att hålla rena.

Klassisk operatörsstol med fotreglage, klädd i blå konstläder. InCharge förarstol med fotreglage klädd i blått konstläder. ReForm stol klädd i blått läderimitation.

Tre grundmodeller

Vi har tre operationsstolsmodeller för dig som arbetar inom hälso-
och sjukvårdssektorn:

InCharge, ReForm och Classic.

Se mer nedan och hitta en modell som passar dig.

InCharge

InCharge är rena revolutionen när det gäller ergonomiska arbetsstolar. Med utgångspunkt från kroppens fysiska aktivitetsbehov har Nanna Ditzel designat en elegant och funktionell arbetsstol som gör att du kan ta kontroll över din arbetsställning. Tanken är att det ska vara enkelt att sitta kvar på stolen och smidigt kunna manövrera sig fram med ben och fötter samtidigt som stolen ger utmärkt stöd även vid extrema arbetsställningar. Stolen väger bara hälften så mycket som en vanlig stol och tar inte särskilt mycket plats. Jobbar du inom hälso- och sjukvården är det den perfekta arbetsstolen för dig.

ReForm

ReForm har en nätt och elegant look. Detta är en ergonomisk och funktionell stol som ger utmärkt stöd. Den är konstruerad för att ge dig en god hållning som förebygger arbetsskador, till exempel smärta i ryggslut, nacke och rygg, problem som ofta uppstår i samband med krävande och obekväma arbetsställningar. Stolen är designad av Anders Peter Jensen.

Classic

Här har vi en stol som under de senaste 30 åren har gett många människor en bättre vardag tack vare att den främjar en mer aktiv sittställning. De mjuka och lättrullande hjulen ser till att du enkelt kan röra dig runt i rummet. Classic-stolen är det givna valet för dig som vill ha ett ergonomiskt hjälpmedel som bidrar till en hälsosam och aktiv arbetsmiljö.

Extra funktioner som kan väljas till för stolen.

När det är dags att välja arbetsstol finns det tre andra funktioner du bör tänka på.

Fotbetjäning: Den här funktionen ser
till att du kan ändra stolshöjden med fötterna. Under fotkrysset finns en
metallring som du enkelt kan trampa ned när du behöver justera sitthöjden.
Detta är en utmärkt funktion om du arbetar i steril miljö och behöver kunna
höja eller sänka sitthöjden utan att använda händerna.

Flex: Flexmekanismen utvecklades av en nederländsk fysioterapeut och ger en unik flexibel sitskonstruktion som kan vippas 11 grader i alla riktningar. Stolen erbjuder därmed stöd även i extrema arbetsställningar, till exempel när du böjer dig över en patient. Samtidigt får man en naturlig aktiv sittställning som stärker kärnmuskulatur och balans.

Obs! Kan endast väljas till för InCharge

Greppbåge: Greppbågen är inget ryggstöd utan ett elegant handtag som du kan hålla i för att flytta stolen innan du sätter dig.

Obs! Greppbågen är fast monterad på InCharge men kan väljas bort.